ורדה – 331

אמיר שמאי צילום אדי כהן סטודיו לצילום כפר ורדים
בית העלמין הנקי

תשרי מגיע, ובשל חגיגיות החגים, אימת יום הדין וסתם טוב לב לא אופייני שקפץ עליה, מדור שכולו בטוב, בלי רמזים עוקצניים, אמירות מרושעות, הטלת ספק בחצי קריצה, שלא לדבר על מכות מתחת לחגורה. סליחה ממי שמתאכזב, אבל תמיד מגיע המדור של אוקטובר.

הבטוב הראשון הוא איש יקר בשם אמיר שמאי, תושב נהריה. ורדה ורבים כמוה זוכרים אותו כאיש עסקים שנתן ידו בתקשורת, פעילות ציבורית ותחומים נוספים. בשנים האחרונות התמסר למוזיקה, והחודש הוציא את הסינגל הראשון שלו "הלכתי ברחובות". שמאי כתב גם את המילים, והלחן הוא שלו ושל אלדד אלבז. חפשו ביוטיוב ותהנו.

הבטוב השני הולך לכותב קבוע בעיתון של ורדה, יעקב בן כנען, המוכר בשם ישקה. מדובר בגמלאי צעיר שמאוהב בהיסטוריה של ארץ ישראל, והשבוע עלה לאוויר הבלוג שלו "ארץ חמדתי" בכתובת www.hemdati.co.il. לצד הסיפורים הקצרים שאולי קראתם בטור שלו בעיתון, יש גם סיפורים מעמיקים יותר כמו גם קצרים נוספים. בקיצור, פנינה שטנה שמחכה לכל מי שאוהב סיפורים אמיתיים ומעניינים.

ובשעת חסד זו מילה טובה גם למועצה שלקראת חגי תשרי ביצעה ניקיון יסודי בבית העלמין ואף הכשירה מתחם קבורה נוסף. ורדה תקווה שנזכה כולנו לחיים ארוכים וטובים, ושהמתחם החדש יתמלא ממש, אבל ממש לאט.

ומחמאות גדולות גם למרכז הקהילתי כפר ורדים, שתחת הכותרת "ואהבת לרעך כמוך" קיים יום כיף לילדים בעלי צרכים נוספים. היום כלל מגוון סדנאות כמו בועות סבון, חימר, שוקולד, חיות, רפלקסולוגיה, יצירה, דרבוקות וארוחות.

ולקראת ראש השנה, מרתון טריוויה על כמה מסמלי החג, ובראשם ידידנו התפוח.

בכלל לא בטוח שפרי עץ הדעת בסיפור המקראי הוא תפוח. בתנ"ך אין זכר לכך, והחיבור נעשה דווקא על ידי הנצרות והאמנות האירופית.

ומה לגבי סיפור העם השוויצרי הנודע על וילהלם טל? שם זה לגמרי תפוח שמונח על הראש של הבן שלו.

וגם בשלגייה זה תפוח מאז ומתמיד.

הפעם הראשונה שהמילה תפוח מוזכרת בתנ"ך היא בכלל לא בתורה, אלא בספר יהושע.

מקורו של העץ במרכז אסיה. אבי אבותיהם של הזנים המוכרים לנו, תפוח הבר, צומח כום בטג'יקיסטן ובסין, אך נחשב פגיע לסכנת הכחדה.

מספר הזנים המתורבתים של התפוח עומד כיום על כ-7,500 בכל רחבי העולם. רק כעשרה מהם תופסים מקום מרכזי בשוקי הפירות, וכולם תוצרי השבחה.

כן, מותק, כולל יונתן.

הוא שייך למשפחת הורדניים ויש לו פריחה מקסימה.

בתפוח אדום ומתוק ובתפוח ירוק וחמוץ אותה כמות סוכר. וגם אותו מספר קלוריות.

הקליפה היא החלק הכי בריא בתפוח כי היא עשירה בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון.

יצרנית האייפון היא לא מותג הענק הראשון שנקרא "אפל". הראשונה הייתה חברת ההפקות המפורסמת שהקימה להקת הביטלס. היא אפילו תבעה בזמנו את החברה של סטיב ג'ובס.

בסרט פורסט גאמפ, מסביר גיבור הסרט את התעשרותו בכך שחבר שלו (קפטן דן) השקיע עבורו "באיזה חברת פירות" שהצליחה מאוד. על המעטפה שהוא מקבל לוגו התפוח של חברת אפל.

הכינוי "התפוח הגדול" דבק בניו-יורק במאה ה-19, כי אז היה מקובל כביטוי לדברים טובים במיוחד שכדאי להמר עליהם.

התפוח נחשב לפרי האכיל ביותר בארץ. ישראלי ממוצע אוכל בשנה 17.5 ק"ג תפוחים.

בכפית דבש כ-30 קלוריות.


מכירים את זה שברימון יש 613 גרעינים, שזה בגימטריה תרי"ג, שזה מספר המצוות במקרא? זה באמת נחמד, ואולי באמת אפשר למצוא לפעמים רימון כזה, אבל עקרונית מספר הגרעינים ברימון נע בין 200 ל-1,200.

מקורות: מכון דודסון למדע, שירותי בריאות כללית ואחרים.

ורדה מאחלת לכולנו שנה טובה, טעימה, בריאה, וכמה שיותר רגילה ורגועה.

טורים אחרונים