הקיץ השני שלהם

תכירו: להקת הנוער "האתרוג האחרון"
להקת האתרוג האחרון. צריך יותר מוזיקה בתוכניות הלימודים

אחד אחד קוראים להם בעיקר עידו, וביחד קוראים להם "האתרוג האחרון". מדובר בלהקת נוער שמתחילה לתפוס תאוצה בכפר ורדים ובאיזור, ויש להם כבר רזומה די מרשים של הופעות, כולל הופעה במארג במסגרת אירועי יום העצמאות (ביום המחרת).
הרעיון להרכב עלה מבמה פתוחה שהתקיימה בקיץ האחרון במתחם הנוער, שם התחילו כהרכב מצומצם. ההופעה קיבלה תגובות אוהדות, מה שעודד את החברים להמשיך וליצור ולמעשה להקים את הלהקה באופן רשמי. כיום מונה הלהקה חמישה חברים: שגיב דיין, אראל מוגרבי, עידו מלר, עידו לחמני ועדו אורי. חלק מחברי הלהקה ניגנו ביחד גם לפני ההרכב המשותף והם נוהגים לעשות חזרות בעיקר במועדון הנוער.
"האתרוג האחרון" כבר הופיעה מספר פעמים ברחבי הישוב, ויש כיוון להופעות נוספות בהמשך, בקיץ ובמועדים נוספים. "האווירה והכימיה בינינו מאוד טובה וכיפית, זה חלק משמעותי", הם מספרים. "המוזיקה מובילה אותנו. זה כיף גדול לבוא לחזרות, ולפעמים חלק גדול מהזמן הוא הרבה מעבר למוזיקה".
השם "האתרוג האחרון" לא ממש קשור לחג סוכות. הוא נולד עוד בחטיבת הביניים מציטוט ששמעו מחבר ילדות, שלאחר משחק מילים יצא להם משהו כמו "אנחנו ננגן על האתרוג הזה בכל כוחנו". הם מספרים שבהתחלה נקרעו מצחוק, אבל לימים הבינו שלאתרוג יש מבחינתם משמעויות נוספות. כשהתחילו ההופעות והגיע הרגע לבחור בשם ללהקה משותפת, נזכרו בפרי המיתולוגי: "הבנו שהאתרוג הוא ביטוי למשהו מיוחד שלא קיים הרבה. יש לו ריח טוב וטעם טוב. לנגן על האתרוג מייצג מבחינתינו אופי טוב ורוח נכונה".
כל אחד מחברי הלהקה מגיע מרקע מוזיקלי קצת אחר, דבר היוצר גיוון ועניין רב, אך הלהקה היא בעיקר להקת רוק. השפעות כמו מרסדס בנד, אלטון ג'ון, קווין, דייויד בואי, הבילויים, יוני בלוך ועוד הם רק דוגמאות ספורות למוזיקה המשובחת ממנה הם לוקחים השראה. כעת הם מנגנים בעיקר הארד רוק, מטאל, ג'אז ובלוז אך מתנסים בקשת רחבה של סגנונות כמו גם בהלחנה וביצירה משותפת.
מדובר בבני נוער בוגרים ומסורים העובדים קשה בשביל הלהקה והמוזיקה. "חשוב לנו להודות לכל מי שעוזר ללהקה ומי שמגיע כקהל להופעות. זה מה שגורם לנו להמשיך. אף פעם לא מובן מאליו לראות קהל שמגיע לכבודנו", הם אומרים.
הקשר עם בני הנוער והקהילה, מהכפר ומהאיזור, מהווה חלק משמעותי מהעשייה. חברי הלהקה מקווים שיכניסו את תחום המוזיקה באופן יותר משמעותי לתכני בית הספר. "הכרחי לחזק את התחום הרוחני בכלל ואת המוזיקה בפרט בתוך תוכנית הלימודים, ולא רק עבור מי שבוחר בה כמגמה. מוזיקה מעניקה לנו איזון וחשוב שזה יגיע לכמה שיותר בני נוער. להיות חלק מלהקה העובדת יחד מקנה לנו יכולות רבות של פתיחות, קבלת ביקורת ועבודה כצוות", הם מסכמים.
ביצועים של הלהקה ניתן למצוא בעמוד הפייסבוק של מועצת הנוער כפר ורדים ובעמוד האינסטגרם של הלהקה: Haetrog_Haacharon.