מקצועי בריאות וכושר / ליה שניידר לוי

האם רבע שעה מספיקה? הקורונה לימדה אותנו שכן, וזה לא היתרון היחידי הגלום באימון ביתי
הכותבת באימון. למצוא את הפעילות שאתם אוהבים
הכותבת באימון. למצוא את הפעילות שאתם אוהבים

האם רבע שעה מספיקה?

הקורונה לימדה אותנו שכן, וזה לא היתרון היחידי הגלום באימון ביתי

שנת הקורונה הכניסה הרבה אנשים לשיגרת אימונים בביתם ב'אונליין', במקום בסטודיו ובחדר הכושר. הקורונה אמנם בדרכה להסתלק, אבל הרגלים לפעמים נשארים.

יש כאלו שרואים חיסרון ענקי בכך שהמאמן לא נמצא צמוד אליהם, לא יכול לתקן ולגעת; ויש כאלו שחוגגים את העובדה שלא צריך להתאמץ לצאת מהבית. לא להתלבש במיוחד, אפשר להתאמן אפילו בפיג'מה, ובכל שעה שנוח לנו. עוד יתרון בולט לאונליין – הוא שלאנשים נשברה התבנית המחשבתית הישנה לגבי אימונים: "אם זה לא 3/4 שעה זה לא מספיק טוב". סרטוני ההדרכה, בדרך כלל ביוטיוב, קצרים יותר, אך הם תמציתיים ומגוונים. ומכיוון שלא הייתה ברירה, המחשבה המרכזית הייתה "זה מה יש ועם זה ננצח!". הגוף הרגיש והמוח הבין שהעיקר זה לעשות, לא משנה כמה דקות.

אז כן, גם אם זה אימון משקולות, חיטוב, יוגה, פילאטיס, הליכה או ריצה – עדיף לעשות. ואם יש לכם רבע שעה ולא את כל השעה, עדיף לנצל אותה מאשר לחכות. לפעמים רבע שעה היא כל מה שצריך כדי לקבל תוצאות, הן בטווח המיידי והן בטווח הארוך. בטווח המיידי לכל תנועה יש אפקט פיזי רגשי חיובי, משום שהיא מתחילה סירקולציית דם, ובכך מביאה חמצן למוח ולשרירים. רק התגובה הזו כבר משפרת את התחושה בגוף, ומשחררת מעט מהמתח בו אנחנו שרויים דרך קבע. בטווח הארוך התוצאה הכי מובהקת היא פיתוח יכולת ההתמדה. הרבה יותר קל להתחיל ולהתמיד כאשר זה דורש פחות זמן. בהמשך יש סיכוי גבוה שהגוף יבקש מעצמו להאריך את האימונים ככל שמתחזקים, והאימון לא יאיים כמו פעם.

יש עוד כמה מיסקונספציות לגבי אימונים שמתחילות להיסדק וטוב שכך, שכן הן שייכות לעולם הישן. הנה דוגמה נוספת:

"אם זה לא כואב – אין תוצאות"; תרגום מאנגלית למשפט "NO PAIN, NO GAIN". אולי מפתחי גוף לא יכולים להסכים עם זה, אבל היום ידוע שכאשר יש כאב וסבל גבוהים מדיי בזמן אימון, מופרש קורטיזול, הורמון הלחץ, המעודד צבירת שומן ואז משיגים בדיוק את ההיפך ממה שמבקשים ויש עלייה באחוזי השומן ובהיקפים. למעשה, הקורטיזול אחראי ספציפית על אגירת שומן באזור הבטן, מה שקרוי "הצמיג הבטני". אם אתם עולים להליכון בפרצוף חמוץ כי אתם שונאים את זה – עדיף לשחרר ולמצוא פעילות אחרת. אם אתם רק מסתכלים על השעון בשיעור יוגה – חבל, נסו משהו אחר.

היום אנחנו מבינים כמה קריטי הוא למצוא את הפעילות הגופנית שעושה גם טוב לנשמה,  מה שיעודד את היכולת להתמיד ולשחרר את המתחים היומיומיים, ולא לצבור אותם.

אז מה זה אצלכם? ריקוד? טניס? כדורסל? יוגילאטיס? פינג פונג? כל אחד יש לו משהו ש"עושה לו את זה", שיגרום לו לקום מהמסך ולחיות את הגוף שלו.

דבר נוסף נפלא באימוני אונליין או אימונים עצמאיים בבית, זה לשים את המוזיקה שאתם הכי אוהבים! אתם לא נתונים לגחמות המוזיקה של המורה, שלפעמים לא באות לכם בטוב. מה הכי מעודד את הגוף לנוע יותר ממוזיקה אהובה? זה קורה באופן הכי טבעי וזורם. לשים מוזיקה שפותחת לכם את הלב, להניח את האוזניות על הראש, לצאת החוצה להליכה או ריצה, ולהיות בעולם שלך, להניע את הגוף, לנשום אוויר. כשתחזרו הביתה, תדעו שלא רק אתם הרווחתם שעה או רבע שעה של איכות, כל דרי הבית מקבלים אדם בריא, שמח ונינוח, שכיף להיות בחברתו.

הכותבת היא מומחית לקידום בריאות MPH. בעלות ערוץ היוטיוב "המאמנת ליה", והאתר  www.coachlia.co.il

דילוג לתוכן