יום שישי אביבי ונעים, אתם נוסעים להנאתכם לים בדרך הפסטורלית מכפר ורדים לשבי ציון כשלפתע מול עיניכם חתול נדרס. מה הייתם עושים?
לדפנה, תושבת כפר ורדים זה קרה. היא לא היססה יותר מדי, עצרה את הרכב, אספה את החתול הפצוע ופנתה לסיוע. למי אתם שואלים את עצמכם? ל"קול החתולים".
העמותה הוקמה בשביל אנשים כמו דפנה על ידי אנשים כמוה. כל חברי העמותה ומתנדביה הם אנשים כמוכם, רגילים, נורמטיביים, בעלי עבודות רגילות ומשפחות רגילות אבל עם שליחות גדולה וחשובה שלקחו על עצמם. השליחות להציל חיים, להיות הקול של החתולים השקופים של ישראל ולתת מענה לפעילים שקורסים תחת הנטל.
סמדר, מנהלת העמותה, היא ביתם של נועה ואבנר רביב תושבי הכפר, אמא לשלושה ילדים ועובדת כמנהלת אדמיניסטרטיבית בחברת סטארטאפ. "הכל התחיל במקרה", היא מספרת. "לא היתה לי חיבה מיוחדת לחתולים, אפילו ההיפך. תמיד אהבתי בעלי חיים והצלתי כל חיה שנקרתה בדרכי בין אם היה זה חילזון ששבר את ביתו, צב שאיבד את אמא או ציפור ששברה את הכנף. אבל חתולים לא נראו לי ככאלו שזקוקים לעזרה.
"אם מישהו היה אומר לי לפני עשור שאנהל עמותה למען חתולי רחוב ואלו יהפכו למרכז חיי, הייתי חושבת שהשתגע אבל במבט לאחור אני לא מבינה איך אפשר בלעדיהם. איך אפשר להישאר אדישים למצוקתם ולא לראות שהצבע השולט של חתולי הרחוב הוא בעצם שקוף עבור רוב האנשים".
ההחלטה לפעול למענם קרתה כשסמדר נתקלה בחתולה פצועה. "לא ידעתי מה עושים. הייתי חסרת אונים מול הסיטואציה וכל מי שפניתי אליו לעזרה נפנף אותי. העבירו אותי מאחד לשני לשלישי עד שהבנתי כמו שבמקרים רבים אחרים בחיינו, שאם אני רוצה שמשהו ייעשה אני צריכה לעשות אותו בעצמי. וכך הוקם 'פרוייקט 10', שלימים הפך להיות 'קול החתולים'.
"העמותה מתוקצבת מתרומות מהציבור הרחב בלבד ונסמכת על מספר פעילים בודדים (שכולם פועלים בהתנדבות מלאה) העושים לילות כימים עבור חתולי הרחוב, באומנה, הסעות, מיון בקבוקי פיקדון, פרסומים ברשתות, גיוס תרומות והרבה מאוד שעות ייעוץ והכוונה לאנשים המטפלים בחתולים וזקוקים לעצה מקצועית והמלצות מנסיונם הרב".
אחת ממטרות העמותה הינה הקמת מקלט שיקומי לחתולי רחוב ממש כאן בגליל המערבי, מקום שיאפשר קליטת חתולים פצועים או חולים, הענקת טיפול רפואי ושיקום ומציאת בתים חמים למתאימים וישמש כבית מחסה מוגן לאחרים.
"גם אתם יכולים לעזור", פונה רביב לקוראים. "העמותה תשמח לגייס בתי אומנה נוספים, מתנדבים שיתרמו בקבוקים ואחרים שיסייעו לאסוף אותם וכמובן תורמים שיצטרפו ל'שקל ביום', קמפיין הוראות הקבע שלהם שיסייע לעמותה להמשיך בפעילות העיקורים והצלת חתולי הרחוב בתרומה חודשית של שקל אחד ביום בלבד".
ומה עם החתול שדפנה הצילה אתם שואלים? הוא טופל באמצעות העמותה, החלים באופן מלא ואומץ על ידי זיוה, גם היא תושבת כפר ורדים.
"זכרו", מסיימת רביב, "לא הרוע הורג אלא האדישות. אל תהיו אדישים!".
מידע נוסף על העמותה ודרכים לתרום ולעזור ניתן למתוא באתר העמותה www.voice4cats.org.il.