ברברה אדלר מתגוררת בכפר משנת 2005. היא נולדה בפילדלפיה ב-1961 ועלתה לארץ עם משפחתה בשנת 1973. למדה באשדוד בבית ספר לאמנויות, והתחתנה עם אהוב נעוריה יליד נחל עוז, רואה חשבון במקצועו. לזוג שלושה ילדים.
היא למדה בבצלאל במגמת עיצוב קרמי, אבל התחום לא דיבר אליה והיא עסקה בעיקר בציור ובאמנויות אחרות. היא חיפשה הצדקה לציונות שלה, וביקשה ליצור אמנות ישראלית חדשה. כך המשיכה בלימודי אמנות ומחשבת ישראל במכון שכטר בירושלים.
באשדוד הייתה רכזת המגמה לגרפיקה ממוחשבת באורט. למרות שהתקדמה בתחום ההוראה, החליטה לעזוב: ״חשבתי שאני אמן, אז מה אני עושה כאן בתור מורה?".
כך הצטרפה לצוות קרן קרב. כשעברה לכפר ורדים הביאה אתה את התוכנית של קרן קרב ושילבה אותה בבתי ספר באזור הצפון כרכזת תוכנית הקומיקס. היא אף תרמה טורי קומיקס לעיתון א-לה כפר, במדור צבעוני וקצת פרוע שהתפרסם במשך מספר שנים.
הקורונה הביאה למהפך בחייה והיא פרחה: ״כולם הסתגרו בבתים. אני יצאתי לוואדי עם הכלבים ופגשתי כל מיני מתחמקים כמוני. שומרים מרחק, אבל מטיילים". בשעות הפנאי חזרה לצייר. ״החלטתי שאני מספרת את סיפור חיי באופן כרונולוגי", היא מספרת, וכך נוצרה מגילה, סיפור חייה בהמשכים.
כל השנים עסקה ביצירה, אבל לא הגדירה את עצמה אמן. ״רק בשנים האחרונות אני מוכנה להגדיר את עצמי אמן. אני מספרת סיפורים. זה מה שכל אמן עושה, מספר סיפורים לעצמו או לאחרים. יש אנשים שלא מבינים את הציורים שלי ואחרים ׳עפים׳ עליהם. נכנסתי לעולם הדיגיטלי, עברתי למאה ה-21: עבודות שהן על נייר אני סורקת, מעבדת באופן דיגיטלי, מעבירה לדפוס ומדפיסה על כל חומר כמעט. המחשב הוא עוד כלי. לאמן יש כלים כמו לגרפיקאי, אבל בעוד הגרפיקאי בא למכור מוצר, האמן בא לספר סיפור בציורים ובצורות".
העבודות של ברברה צבעוניות מאוד, סוריאליסטיות וגם נוטות לאמנות קונספטואלית (אמן הוא איש רעיונות ויצירותיו הן הצגת הרעיונות. שם היצירה חשוב כי הוא אמור להסביר את הרעיון). אחרי שנה של יצירה, החליטה לפתוח אתר, גם גלריה וגם חנות. היא סרקה את העבודות שלה והעלתה למחשב. התחילה לכתוב בלוג שבועי באתר עצמו ואחר כך הפיצה במדיות החברתיות.
היא מאמינה בלהציג את עבודותיה על כל במה ראויה, כולל שיתופי פעולה עם אמנים בינלאומיים ומקומיים. היום היא עסוקה בעבודה עם לינדה ניוסן, אמנית בדים וטלאים, שגרה לידה. התוצרים יוצגו בספטמבר (חגי תשרי) בתערוכה משותפת בצריף האמנים החדש. היא מקווה שהתערוכה תעורר הדים בקהילה, תביא לכפר תיירים, ואולי אפשר יהיה לקיים סדנאות אמנות לקהל הרחב ובבתי הספר.
להתקשרות 054-466-3503, www.baartworks.com.